Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı: 5 senede 2,5 milyon kişinin  EYT’li olması bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı: 5 senede 2,5 milyon kişinin EYT’li olması bekleniyor

Son yapılan EYT düzenlemesiyle beraber 2 milyon civarında kişinin emekli olma hakkına sahip olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2,5 milyon kişinin de 5 sene içinde bu sistem de yer alacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun yapmış olduğu programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlarla alakalı olarak da sorulan soruları cevapladı.

5 yıl içinde 2.5 milyon kişi daha dahil olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, EYT düzenlemesiyle beraber 2 milyon civarında kişinin emekli olduğunu açıkladı. Işıkhan daha sonra 2,5 milyon kişinin de 5 sene içinde sisteme dahil olacağının haberini verdi. ‘EYT’li olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi mevcuttur. Bakan Işıkhan, şu anda EYT kapsamında yer alıp çalışmaya devam eden 1 milyon kişinin olduğunu da ifade etti.

Konuyla alakalı çalışmaların devam ettiğini ve yakın zamanda takvimin açıklanacağının bilgisini de veren Vedat Işıkhan, “En düşük memur emeklisi maaşı şimdilik 14 bin 600 lira alıyor. Kök maaşı ise 10 bin lira altında olan 4 milyon emekli var. Bunların haricinde özellikle sosyal yaşama dair, emeklilerin faydalanacakları hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Çalışmalar devam ediyor yakında takvim bilgisi verilecek

Vedat Işıkhan bu konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi; “EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon civarında vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşın da 5 senede sisteme giriş yapması bekleniyor. Şu anda da EYT kapsamında emekli olan ve çalışmalarına devam eden 1 milyon kişi mevcut. Takvim çalışmaları hala devam ediyor, bayramdan önce takvimi net olarak vereceğiz” dedi. En düşük memur emekli maaşınım şuan an için 14 bin 600 lira olduğunu söylerken, 10 bin liranın altında maaş alan 4 milyon emekli içinde gerekli çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz