Bugün Hastaneye Gidecekler Dikkat! Bugün Başlıyor...

Bugün Hastaneye Gidecekler Dikkat! Bugün Başlıyor...

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Onaylı Randevu Sistemi, sağlık hizmetlerindeki randevu sürecini düzenlemeyi ve randevu alıp kullanmayan kişilerin sayısını azaltmayı amaçlamaktadır.

Hastanelerde Randevu Düzeni Değişiyor! Onaylı Randevu Sistemi Yarın Başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan Onaylı Randevu Sistemi, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yarın itibarıyla geçerli olacak. Randevu alan kişilerin randevularını onaylaması veya gelemeyeceğini bildirmesi için randevu tarihinden bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar süre verilecek.

Onaylı Randevu Sistemi Nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Onaylı Randevu Sistemi, sağlık hizmetlerindeki randevu sürecini düzenlemeyi ve randevu alıp kullanmayan kişilerin sayısını azaltmayı amaçlamaktadır. Bu sistem, 13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla MHRS'de uygulanmaya başlayacaktır.

Sistem Nasıl Çalışacak?

  • Randevu alan kişilerin randevularını onaylaması veya gelemeyeceğini bildirmesi için randevu tarihinden bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar süre verilecek.
  • Onay veya iptal işlemi "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilebilecek.
  • Randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek ve aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak.
  • Bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.
  • 65 yaş üstü ve kanser hastaları Onaylı Randevu Sistemi'nden muaf tutulacaklar. Bu grup hastalar her zaman randevu alabilecekler.
  • Otomatik olarak iptal edilen randevular, tekrar randevu almak isteyen kişilere öncelikli olarak verilecek.

Onaylı Randevu Sisteminin Faydaları:

  • Randevu sürecindeki işleyişi düzenleyerek hastaların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.
  • Randevu alıp kullanmayan kişilerin sayısını azaltmayı amaçlıyor.
  • Boşalan randevu saatlerinin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacak.

Sonuç olarak, Onaylı Randevu Sistemi ile hastanelerde randevu sistemi daha düzenli hale gelecek ve hastaların sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak.

Bu haberi ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşarak onların da bu önemli gelişmeden haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz