Başvuru da bulunanlara 1300 TL değerinde bayram yardımı yapılacak!

Başvuru da bulunanlara 1300 TL değerinde bayram yardımı yapılacak!

Bu bayramda başvuru yapan vatandaşlara bayramdan önce 1300 TL değerinde ödeme yapılacağı haberi yayınlandı. Tek başvuru yapacak vatandaşlara 1300 TL ödem yapılacak. Bu fırsatı kaçıran vatandaşlarımız üzülebilir.

Bayramdan önce vatandaşlara 1300 TL ödeme!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son günlerde dar gelirli vatandaşlar için bir çok farklı alanda sosyal destek ödemelerine devam ettiğini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu bayram öncesi başvuru yapanların ödemelerini hesaplarına yatıracağını açıkladı. Yapılacak olan 1300 TL ödemelerle birlikte tüm vatandaşlar bayram ihtiyaçlarını bir miktar da olsa karşılayabilecekler. Bu yardımı alacak tüm vatandaşlara faydalı olacağı düşünülüyor.

Vatandaşlar 1300 TL yardımı nasıl alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen 1300 TL ödemeler ailelerin üç çocuğuna kadar yapılabilecektir. Bakanlığın sunmuş olduğu bu ödemelerden faydalanmak için başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek yapabilirsiniz. Bakanlık başvuru yapmış ve hak kazanmış vatandaşların ödemelerini hesaplarına ya da PTT aracılığıyla kendilerine yatıracaktır. Bu destekler sayesinde çocuk başına da doğum desteği sağlanmış oluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan destek ödemeleri kapsamından vatandaşın ilk çocuğuna 300 TL, vatandaşın ikinci çocuğuna 400 TL ve son olarak üçüncü ve sonraki çocuklara 600 TL doğum desteği ödemesi olarak yapılacaktır. Vatandaşlar ödemeleri PTT şubelerine giderek kimlik kartlarıyla alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz