Bakanlık destek ödemesi yapıyor! PTT'den ödeme yapılacak!

Bakanlık destek ödemesi yapıyor! PTT'den ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli olanlar için doğum yardımı ödemesi yapmaya hazırlanıyor! İşte haberin detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yardımıyla alakalı olarak bütün detayları açıkladı. Doğum yardımı, Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilen bir yardımdır. Bu yardım, 15 Mayıs 2015 tarihi sonrası gerçekleşen canlı doğumlar için geçerli olacak. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının belirlenmesi için, 15 Mayıs 2015 tarihi öncesi doğmuş olan çocuklar da dikkate alınacaktır.

Başvurular, canlı doğumdan sonra ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi’nde (KPS) kayıt işleminin ardından yapılacaktır. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Başvuru da bulunacak olan kişiler, görev yaptıkları kamu kurum ve kuruluşlarına başvuru yapabilirler.

Başvuruların hesaplama ve ödemeleri, anne ve babanın her ikisinin sağ ve Türk vatandaşı/Mavi kartlı olması halinde anneye ödenir. Eğer anne Türk vatandaşı/Mavi kartlı değilse ya da vefat etmişse, işlemler baba üstünden yapılır.

Ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor

İkiz çocuklar, sıralama doğrultusunda 2. Ve 3. Çocuk şeklinde değerlendirilir ve toplam olarak 1.000 TL ödeme yapılır. Ödemeler, PTT aracılığıyla hak sahibi olanların TC kimlik numaraları ya da Mavi Kart numaraları üstünden yapılır ve 1 (bir) sene içinde teslim alınması gerekir. Aksi bir durumda, bir sene içerisinde teslim alınmamış ödemeler iade edilir. Bu bilgilendirme ile doğum yardımı ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğunuz ilgili kurumlar üstünden de başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. Bayramlarda yapılan kampanyalar birçok kişiyi mutlu etmeye devam ediyor. Bu defa yapılacak olan doğum yardımına yoğun bir talep olacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz