ATM’de bu hatayı yapanların kartı hemen yutuluyor!

ATM’de bu hatayı yapanların kartı hemen yutuluyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu bu yenilik finansal teknolojideki adımlarıyla devrim yaratmaya devam edecek. Detaylara haberin devamında bakalım…

Türkiye’de son günlerde finans teknolojisi dünyasında herkesin dikkatini çekebilecek bir yenilik açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası şu an kullanılan EFT, havale ve FAST sistemlerini ek olarak yeni bir işlem sistemini menülerine tanıttığını açıkladı. Açıklanan bu yenilik mobil uygulamalar aracılığıyla kullanıcılara açıklanacaktır.

ATM‘lerde yenilikler açıklandı!

Yeni uygulama, FAST sistemi ile uyumlu hale getirilmiş ödeme katmanı hizmetlerini aktif hale getirmiş oldu. Yani artık IBAN kullanılan EFT ve havale işlemlerini alternatif bir yöntem olarak kullanılabiliyor. Bu yenilik öncelikle bireysel ödemeler için talep ödeme katmanı hizmeti şeklinde başlatıldı ve ardından alacaklıların ödeme işlemlerini başlatma yetkisi verildi. bu yeniliğin sonucunda kullanıcılar birbirlerine anında ödeme gönderebiliyorlar bu da sektörde finansal ilişkilerin daha hızlı olmasına olanak tanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bu girişimi ödeme sistemlerini geliştirmek ve tüm kullanıcıların deneyimlerini arttırmak amacıyla yaptığını ifade etti. Bildiğiniz üzere FAST sistemi günün her saati tüm kullanıcılarına güvenli para transferi imkanı sunabiliyor bunun yanında geniş bir abone kitlesi ile tüm kullanıcılarına erişim kolaylığıda sağlamış oluyor. Gelecekte bu sistemin elektronik ticaret ödemelerinde ve kurumsal fatura ödemeleri gibi geniş bir alanda kullanılması hedefleniyor.

ATM’ lerde kart yutma sorunu!

Belki de çoğumuzun karşılaştığı ATM işlemleri esnasında teknik arızalar nedeniyle kart yutma durumları yaşanabiliyor. ATM’de işlem yaparken özellikle şifrenizi üç kez yanlış girdiğinizde, kartın borç nedeniyle banka tarafından iptal edilmesi durumunda, kartın son kullanma tarihinin geçmesi durumunda, teknik bir arıza meydana gelmesi durumunda, kart için kayıp veya çalıntı ihbarında bulunması durumunda kartınızın yutulmasına sebep olabilirsiniz.

Bu durumlarda eğer kartınız bir ATM tarafından yutulmuşsa kartınızı geri alabilmek için bir ile iki hafta arasında beklemeniz gerekebilir. Eğer kart yutulan ATM bir banka şubesinin öndeyse bu durumda şanslısınız demektir çünkü şube personelinden destek alıp kartınızı hemen geri alabilirsiniz. Diğer durumlarda ise bankanızla iletişime geçerek bilgi alabilir ve kartınızı o şekilde geri alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz