Araç sahiplerini ilgilendiren uygulama: Artık e-Devlet üzerinden yapacaksınız!

Araç sahiplerini ilgilendiren uygulama: Artık e-Devlet üzerinden yapacaksınız!

Trafik kazaları herkesin başına gelebilecek olaylar arasında yer alırken, artık bu tür durumlarla ilgili işlemler de e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilecek.

Artık akıllı telefonlar üzerinden e-Devlet'e giriş yaparak kaza tutanağı oluşturmak mümkün hale geldi. Bu uygulama ile sürücülerin trafikteki işlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilecek. Ayrıca, kazalara ilişkin tutanakların e-Devlet üzerinden sisteme işlenmesi, kırtasiye yükünü de azaltacak. Yeni uygulama ile kazanın TRAMER sonucuna göre haklı çıkmanız halinde değer kaybı tazminatı talep etme imkanı da sunuluyor.

İşlem Adımları ve Kolaylıklar

Kaza tutanağı oluşturma işlemi oldukça basit adımlardan oluşuyor. İşte adımlar:

  1. Arama kısmına "Kaza Tutanağı" yazılır.
  2. Yeni tutanak oluştur ya da yeni tutanağa dahil ol seçeneklerinden biri seçilir.
  3. Bulunulan konum girilir.
  4. Araç bilgileri girilir.
  5. Kaza senaryosu hazırlanır.
  6. Kazaya ilişkin fotoğraflar eklenir.
  7. Trafik sigortası bilgileri girilir.
  8. Tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderilir.

Değer Kaybı Tazminatı Talep Etme Kolaylığı

Kazanın TRAMER sonucuna göre haklı çıkmanız durumunda, değer kaybı tazminatı talep etme imkanınız bulunuyor. Kazada kusurlu olan tarafın trafik sigortası şirketi ile iletişime geçerek gerekli evrakları tamamlayabilir ve değer kaybı tazminatınızı alabilirsiniz.

Bu yenilikçi adımlarla trafik kazalarının sonuçlarına ilişkin işlemler artık daha hızlı ve pratik bir şekilde hallolacak. Yolda geçirilen zamanın ve kırtasiye masraflarının azaltılması, sürücülerin hayatını kolaylaştıracak.