Anneler Günü'nde E-Ticarette Hareketlilik!

Anneler Günü'nde E-Ticarette Hareketlilik!

Anneler Günü'ne yaklaşırken çevrim içi alışveriş sitelerinde hareketlilik gözlemleniyor. Tüketiciler, Anneler Günü hediyelerini çevrim içi platformlardan tercih ederek e-ticaret sektörüne canlılık getiriyor.

Özel Kampanyalarla Satışlar Artıyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Anneler Günü'ne özel olarak düzenlenen kampanyaların e-ticaret sitelerinde satışlarda önemli artışlara neden olduğunu belirtti. Bu özel günde çoğunlukla kuyumculuk sektörünün öne çıktığını ifade eden Çevikoğlu, kişisel bakım ürünleri, aksesuarlar ve küçük ev aletleri gibi kategorilerde de ciddi bir artış yaşandığını vurguladı.

Büyük İlgi Çeken Ürünler

Çevrim içi alışverişlerde çiçek ve çikolata siparişlerinin de büyük ilgi gördüğünü belirten Çevikoğlu, bu yıl Anneler Günü'nde geçen yıla kıyasla yüzde 50'lik bir alışveriş artışı hedeflediklerini dile getirdi.

Dikkatli Olunması Gerekenler

Artan çevrim içi alışverişlerle birlikte dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Çevikoğlu, tüketicilerin alışveriş yapacakları siteleri Ticaret Bakanlığı'nın güvenilir e-ticaret sitelerine verdiği güven damgasıyla kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu sayede güvenli bir alışveriş deneyimi yaşanabileceğini belirtti.