81 il genelinde doğalgazda yeni uygulama! Köklü değişiklikler yolda!

81 il genelinde doğalgazda yeni uygulama! Köklü değişiklikler yolda!

Türkiye genelinde 81 ilde geçerli olan ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. Bu gelişmenin ardından, hükümet doğalgaz faturalarında köklü değişiklikler getirecek yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Faturalarda Yenilikler Kapıda

Milyonlarca vatandaşın geçim mücadelesi devam ederken, doğalgaz faturalarındaki yeni düzenlemeler merakla bekleniyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden ücretsiz doğalgaz desteğinin bitmesiyle, özellikle kış aylarında faturaların artması bekleniyor. Yaz aylarında bu artış çok hissedilmeyecek olsa da, kışın dar gelirli vatandaşlar daha yüksek faturalarla karşılaşacak.

Sakarya Gaz Sahası'ndan Gelen Müjdeli Haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndan günlük 4,5 milyon metreküp doğalgaz üretildiğini ve bu üretimin 1,8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini açıkladı. Bu gelişme, doğalgaz desteği için yürütülen çalışmalara önemli bir katkı sağlıyor.

Gelire Göre Doğalgaz Fiyatlandırması

Hükümet, doğalgaz fiyatlarının vatandaşın gelir durumuna göre belirlenmesi için yeni bir çalışma başlatıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüteceği bu çalışma ile dar gelirli vatandaşlara daha uygun fiyatlı doğalgaz sağlanması hedefleniyor. Böylece, her haneye farklı fatura tarifesi uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz