Vatandaş O Tarihte Kuyumcuları Akın Edecek! Altın Fiyatları Beklenmeyen Bir Anda Düşecek

Vatandaş O Tarihte Kuyumcuları Akın Edecek! Altın Fiyatları Beklenmeyen Bir Anda Düşecek

Son zamanlarda ortaya çıkan enflasyon ve faiz oranlarındaki değişimler, piyasalarda da dalgalanmaya yol açtı. Yatırım araçları şeklinde kabul edilen dolar, altın ve Euro gibi değerlerin fiyatları, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Mayıs ayı içerisindeyken, altın fiyatlarında bir dalgalanma bekleniyor. Uzmanlar, faiz ve enflasyon oranlarında yaşanan değişikliklerin altın piyasası üzerindeki etkilerini tartışıyorlar. Peki Mayıs ayında altın fiyatlarında nasıl dalgalanmalar olacak. İşte uzmanların bu konuda ki fikirleri…

Dalgalanmaya Devam Eden Piyasa

Enflasyon ve faiz oranlarındaki oluşan kararlar, piyasalarda bir istikrarsızlık yaşanmasına neden oluyor. Yatırımcılar, dolar, altın ve Euro gibi değerli yatırım araçlarında görülen fiyat değişimlerini yakından takip ediyorlar. Uzmanlar, mevcut haftanın piyasalar bakımından belirleyici bir dönemde olduğunu ve FED’in faiz kararının, altın fiyatları üstünde önemli bir etkiye sahip olduğunu ifade ediyorlar. Finans ve altın piyasaları uzmanı olan İslam Memiş, piyasalarda ortaya çıkan keskin dalgalanmaların yatırımcıların dikkatli bir şekilde takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Memiş: Mayıs’ta Altın Alımı İçin İyi Bir Zaman Olabilir

Ons altın 2300 dolar üzerinde seyretmeye devam ederken, gram altın 2400 lira civarında yerini korumaya devam ediyor. Diğer yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çok fazla dikkat çekecek şekilde altın yorumu yaptı. İslam Memiş, ons altının Mayıs ay sonunda 2338 dolar seviyesinde bir kapanış yapmasını beklediğini ve bu durumun da Mayıs ayında altın alımı konusunda son derece cazip bir imkan sağlayacağını belirtti. İslam Memiş “ Ons altında takip edilen bant aralığı 2280-2380 dolar aralığında şimdilik. Mayıs ayında bu aralığı yakın bir şekilde izleyip takip etmeye devam edeceğiz. Gram altın için serbest piyasalarda takip edilen son seviye 2400-2450 TL aralığında. Ons altını takip eden bir gram altın mevcut. Gram altın yatırımı yapanlar ons altını takip etmeye devam edebilir. Ons altın nereye giderse gram altın da oraya gidecek. Çünkü dolar kurunda bir hareketlilik olmadığı için ons altını takip etmek gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz