TÜİK mayıs ayı işsizlik verileri açıklandı!

TÜİK mayıs ayı işsizlik verileri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK'in yayımladığı işsizlik verilerine göre işsizlik oranı düşüş gösterdi!

Verilere göre, işsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalarak yüzde 8,4 olarak kaydedildi. Bu dönemde işsiz sayısı ise 27 bin kişi azalarak 3 milyon 11 bin kişiye düştü.

Gençler Arasında İşsizlik Oranı Arttı

Özellikle 15-24 yaş grubunda işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 15'e yükseldi. Bu yaş grubunda erkeklerde işsizlik oranı yüzde 12,8, kadınlarda ise yüzde 19,3 olarak hesaplandı.

İşsizlik Oranı Cinsiyet Bazında

TÜİK verilerine göre işsizlik oranı cinsiyet bazında şu şekilde hesaplandı:

  • Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7 olarak belirlendi.
  • Kadınlarda işsizlik oranı ise yüzde 11 olarak gerçekleşti.

Türkiye ekonomisi açısından işsizlik oranlarındaki bu hafif düşüş, ekonomik istikrar adına olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ancak genç işsizlik oranındaki artış ve cinsiyet bazlı farklılıklar, istihdam politikalarının daha etkin bir şekilde uygulanması gerekliliğini ortaya koyuyor.

İşsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 1,1 puan azaldı. Bu da ekonomik iyileşmenin yavaş ama istikrarlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz