TOKİ, Kayseri’de gayrimenkul satıyor! İşte o tarih

TOKİ, Kayseri’de gayrimenkul satıyor! İşte o tarih

TOKİ Kayseri’nin de aralarından yer aldığı 35 ilde 199 gayrimenkullü 31 Mayıs saat 14:00’da online müzayede ile satışa çıkarılacak. Detaylar özenle hazırlamış olduğumuz haberimizde....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 36 ilde 199 gayrimenkullü 31 Mayıs saat 14:00’da online müzayede ile satışa çıkaracak. 36 ilde TOKİ’nin satışa sunmuş olduğu 199 gayrimenkulden 5 tanesi de Kayseri’de yer alıyor. Mimar Sinan İlçesi, Melikgazi Mahallesi 2. Etap 435 Konutun yapıldığı yerde olan 5 dükkanlı ticaret merkezinde bulunan 34 m2’lik işyerleride TOKİ tarafından satılacak olan gayrimenkullerin arasında bulunuyor. Kayseri’deki iş yerlerinin yaklaşık olarak bedelleri ise 663 Bin TL ile 700 Bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Açık artırma toplantısına katılım sağlayacak gerçek ya da tüzel kişiler, toplantıdan önce T. Halk Bankası A.Ş ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin tüm şubelerine katılım teminatlarını yatıracaklar. Satın alınmak istenilen taşınmaz tanesi kadar teminat yatırılması zorunlu olacak.

TOKİ Kayseri’de 429 konut satışı gerçekleştirecek

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan açıklama doğrultusunda konut yapılacağına yer söylendi. Konut duyurusuna bakıldığı zaman Mart ayında ihalenin yapılmış olduğu ve yakın zamanda inşaatların başlayacağı haberi verildi. Peki TOKİ başvuru koşulları nedir? TOKİ konut başvurusu nasıl yapılıyor? Diğer şehirlerde konutlar nasıl yapılacak?

TOKİ yapmış olduğu açıklamada ev fiyatlarının ekonomik olacağı ve uzun süreli taksitle vatandaşlara satış yapılacağı açıklanırken taksitlerin vatandaşların gelirlerinin yüzde 30-40’ı şeklinde olacağına yer verildi. Bu doğrultuda da hesaplama yapıldığı zaman taksitlerin 7 bin lira civarında olacağı söylendi. Bu konut taksitleri yeterli olacak mı, kaç TL olması gerekir? şeklindeki sorular birçok kişi tarafından soruluyor. Son olarak gayrimenkul satışları ile duyulan TOKİ şimdi de Kayseri’ de satış yapacak. Bu satış 31 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. 5 gayrimenkulun satılması planlanıyor. Değeri 600 bin ile 700 arasında olan bu gayrimenkullere şimdiden yoğun bir ilgi gösteriliyor. Bunun için bazı şartları sağlamak gerekiyor. Şartlara uygun olanlar teminat yatırarak satın alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz