SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam onayı çıkmadı!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam onayı çıkmadı!

SSK, BAĞ-KUR emeklileri temmuz ayında ek zam için gözleri meclisten çıkacak haberdeydi. Emekliler enflasyon zammı gelmişken ek zamda yapılır diye beklerken kötü haber geldi.

Milyonlarca emekli özellikle 2024 yılının EYT yönünden emekli yılı olarak ifade edilmesinin ardından seçimlerden önce gerçekleşmeyen ek zammı temmuz ayında yapması bekliyordu. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları için açıklanan enflasyon yüzde 18,72 olduğu açıklanmıştı. Mayıs ve Haziran enflasyonu açıklandıktan sonra emeklilerin zammı netleşeceği bekleniyordu. Fakat 6 aylık enflasyon yüzde 26 civarında olması bekleniyor. 10 bin TL emekli maaşı ile geçinmeye çalışan binlerce kişi bu konuda düzeltme talep ediyor. AK Parti görüşmelerinden alınan bilgilere göre emeklilere ek zam kapısı tamamen kapatıldı.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL aylığı ne kadar olacak! işte merak edilenler…

Sosyal güvenlik uzmanı olan İsmail Sevinç yaptığı açıklamalarda emekliye yönelik yeni düzenlemenin şu an için bütçe açısından çok zor göründüğünü söyleyerek 10 bin TL olan emekli maaşı alanlar için "En düşük emekli aylığı 10 bin TL'den en fazla 12 bin -13 bin TL olabilir." Şeklinde açıklamalar yaptı.

Emekli maaşına beklenen müjde gelmedi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlığında bir süredir devam eden milletvekilleri ile yapılan seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantılar tamamlandı. Türkiye gazetesinin yayınladığı haberlere göre; toplantıdaki fikirler içerisinde temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılmasının gerektiğini yönünde fikir beyan eden milletvekilleri oldu. Fakat bu öneriye "Hangi bütçe ile bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili sunulan hizmetlerde en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği sonuçlar şu anda ödeniyor. Bu tip öneriler ülkenin lehine olmaz" diyerek itiraz edildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz