Sosyal yardım zam müjdesi Bakan Göktaş’tan geldi! Destek ödemeleri artışıyla ilgili beklenen açıklama geldi...

Sosyal yardım zam müjdesi Bakan Göktaş’tan geldi! Destek ödemeleri artışıyla ilgili beklenen açıklama geldi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal desteklerdeki artışlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Göktaş, enflasyon oranlarına göre artışın yapılacağının sinyallerini verdi. İşte sizlerle sosyal destek ödemeleri ile ilgili bilgiler..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal yardım programından yararlanan kişiler tarafından, “sosyal destek ödemeleri ne zaman artacak? Mayıs ayı destek ödemeleri ne zaman hesaplara aktarılacak?” sorulan cevapları en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

Sosyal destek ödemeleri ne zaman aratacak?

Sosyal destek ödemelerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından Ocak ayında yapılan zam sonrasında, yeni zammın ne zaman yapılacağı merak konusu olurken, yetkililerden Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine zam yapmayı planladıkları bilgisi geldi. Söz konusu zam oranları ise, Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon rakamlarına göre belirleneceği yönünde açıklama yapıldı. Evde bakım, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışları belirleyecek, ilk üç ayın enflasyon verileri açıklandı.

Uzmanlar tarafından yapılan tahminlere göre, üç aylık enflasyon farkının yüzde 15,05 olduğu tahmin gelirken, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon rakamlarının sonrasında bu oranın daha da artacağı tahmin ediliyor.

Bakan Göktaş’tan açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, desteklerdeki artışlar ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılacağını açıklayan Bakan Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon rakamları doğrultusunda, temmuz ayının ilk günlerinde açıklanan, altı aylık enflasyon rakamlar sonrasında, Ocak ayında olduğu gibi Temmuz ayında da benzer oranda artış beklentisi olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemelerine gelecek zam kadar, Mayıs ayı ödemelerin ne zaman yapılacağı hak sahiplerinin gündeminde büyük yer kaplayan konular arasında yer alıyor.

Bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama gelmemiş olsa da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım 10-20 Mayıs tarihleri arasında hak sahiplerinin hesaplarına aktarılması bekleniyor.