Şimdi yandınız! Kanuna girdi. Kapatma ve milyonluk cezalar yolda...

Şimdi yandınız! Kanuna girdi. Kapatma ve milyonluk cezalar yolda...

Bu kanun da caydırmazsa vay vatandaşın haline!

Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluğa Sert Darbe! Milyonluk Cezalar ve 6 Günlük Kapatma Yolda

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı mücadelede önemli bir adım atılıyor. Yeni haftada TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen yasa teklifi ile fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları milyon liralara yükseliyor. Teklifte ayrıca stokçuluk yapan iş yerlerine 6 güne kadar kapatma cezası da yer alıyor.

Fahiş Fiyat Artışı Cezası 10 Kat Artıyor

Teklif ile fahiş fiyat artışı yapanlara verilecek ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya yükseltiliyor. Bu sayede caydırıcılık sağlanarak fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Stokçuluk Cezası 12 Milyon Liraya Kadar Çıkıyor

Stokçuluk yapanlara verilecek ceza da 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar yükseltiliyor. Bu sayede stokçuluğun önüne geçilerek ürünlerin piyasaya sürülmesi sağlanacak.

Stokçulara 6 Günlük Kapatma Cezası

Teklifin en önemli maddelerinden biri ise stokçuluk yapan iş yerlerine 6 güne kadar kapatma cezası verilmesi. Bu sayede stokçulara caydırıcı bir yaptırım uygulanacak ve stokçuluğun önüne geçilecek.

Kapalı Pazarlarda Aracılar Yasaklanıyor

Teklif ile kapalı pazar yerlerinde tezgahların aracılar yoluyla kiralanması yasaklanıyor. Tezgahlar bundan sonra pazarcılara doğrudan tahsis edilecek. Bu sayede aracıların komisyonları nedeniyle fiyatların artması engellenecek.

Yasa Teklifi Önümüzdeki Hafta Genel Kurul'da

Kanun teklifinin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor. Yasalaşması halinde fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı önemli bir mücadele verilmiş olacak.

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Görüşmeleri Başlıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulmasını öngören kanun teklifi'nin görüşmelerine de başlanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz