Şamil Tayyar’dan Yüksek Kiralar Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Şamil Tayyar’dan Yüksek Kiralar Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Şamil Tayyar’dan Yüksek Kiralar Üzerine Çarpıcı Açıklamalar


AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, X hesabından yaptığı açıklamalarda, son iki yıldır yüksek kiraların toplumsal barışı ciddi şekilde bozduğunu vurguladı. Tayyar, kiracı ve ev sahibi arasındaki parasal ihtilafların ölüme ve yaralanmalara sebep olduğunu belirtti. Bu durumun başlıca sebepleri arasında kur koruma politikası ve yüzde 25 kira artış sınırlaması olduğuna dikkat çekti.

Tayyar, enflasyonun yükseldiği bir ortamda faizi düşürüp kuru baskılamanın gayrimenkul fiyatlarını ve dolayısıyla kiraları artırdığını ifade etti. Yüzde 25 kira artış sınırlamasının ise ihtilafları derinleştirdiğini söyledi.

Son olarak, konut kiralarından peşin yüzde 20 stopaj alınması hazırlığının gündemde olduğunu belirten Tayyar, bu kararın kiraları daha da artıracağını ve toplumun geniş kesimlerini olumsuz etkileyeceğini öngördü. Öğrenciler, asgari ücretliler, dar gelirliler ve emekliler gibi kesimlerin bu karardan en çok zarar göreceğini belirtti.

Tayyar, çoğunluğu orta ve alt gelir grubunda yer alan ev sahipleri ile kiracıların yeni bir çatışma içine sürükleneceği uyarısında bulundu. Ayrıca, kirayla ek gelir sağlayan ev sahiplerinin sanayici, müteahhit, iş insanı veya borsacı olmadığını, bu kesimlerin zaten paradan para kazandığını ve yüzlerce evi kiraya vermediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum