Ptt’den müjde! 1 veya 2 çocuğu olana destek ödemesi fırsatı…

Ptt’den müjde! 1 veya 2 çocuğu olana destek ödemesi fırsatı…

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı her zaman olduğu gibi dar gelirli ailelere destek ödemeleri vermeye devam ediyor.

PTT sıklıkla durumu olmayan ailelerin daha iyi geçinebilmeleri adına maddi yardımlar sağlıyor. Ptt son olarak dar gelirli olan 1-2 çocuk sahibi olan ailelere fırsat sunmak için hazırlanıyor…

5330tl destek ödeme fırsatı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düşük gelirli hanelere düzenli olarak ödenmek üzere sunulan destek ödemeleri halen devam etmektedir. Destek ödemeleri, dezavantajlı kişilere ihtiyaçları doğrultusunda toplum tarafından ödenmektedir.

Bu destek çocuklara, engellilere veya yalnız yaşayan kadınlara sağlanabilir. Maaş gibi ücretli yardımların yanı sıra tek seferlik yardımlar bulunsa da bakanlık, ödemenin tutarı ve tarihlerine ilişkin bilgileri resmi hesaplara paylaşıyor.

Bakanlık tarafından ödenen yardım, hanede 2 çocuğa kadar verilen SED yardımı olarak biliniyor. SED desteği, her ay iki hafta içinde PTT aracılığıyla Bakanlık tarafından hesaplara aktarılırken, Ocak 2024'teki artıştan sonra bir çocuğa ortalama 5.330 TL ödeniyor.

SED ödeme detayları

Sosyal ve ekonomik yardım, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak ve çocuğun sosyal kurumların bakımına verilmesini ve ailesiyle birlikte yaşamayan ailelere devlet yardımıdır. Devlet tarafından Aile İşleri Bakanlığı aracılığıyla sağlanan bu yardım, eğitim masrafları, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını amaçlıyor.

Bu yardım, aile üyelerinden birinin sağlık sigortası olması ve hane reisi başına düşen maaşın asgari ücretin üçte birine eşit olması koşuluyla her ay düzenli olarak sağlanır. 0-18 yaş arası çocukları olan haneye okul seviyesine göre ebeveynine ödeme yapılmaktadır.

29 Nisan tarihinde hesaplara aktarılan SED yardımının Mayıs ödemelerinin yapıldığı tarihi ararken, bunun tarihinde yatırılması bekleniyor. Mayıs ayının ikinci yarısındaki hesaplar, ancak henüz net bir açıklama yapmadı.

Başlangıç yardımının miktarları hanenin gelir düzeyine ve evdeki çocuk sayısına bağlı olarak değişmektedir. Aile Bakanlığı'na yapılan başvuruların sonuçlanıp onaylanması halinde hesaplara aylık ortalama 5.330 TL aktarılıyor. Çoğu sosyal yardımın PTT aracılığıyla alıcının hesabına aktarıldığı bilinse de, yardımlar e-Devler aracılığıyla da yapılmaktadır.