Kiracılara müjde! 60 ay vade ile ev sahibi olun!

Kiracılara müjde! 60 ay vade ile ev sahibi olun!

Bildiğiniz üzere konut fiyatları oldukça arttı ve bu durum vatandaşları kredi kullanma ihtiyacına itti. Fakat konut kredilerinde bir netlik henüz yoktu ve bu durumda uzmanlar bu konuyla alakalı araştırmalar yaparak çeşitli hesaplar meydana getirdiler.

Hem ev fiyatlarındaki yükseliş hem de kira fiyatlarındaki yükseliş vatandaşları ev sahibi olmaya sevk etmektedir. Fakat bu durum için daha fazla finansal desteğe yönelmeleri gerekir. Bu finansal desteği en çok kredi kullanımı ile sağlayabilirler. Fakat vatandaşların kredi kullanımı ve daha sonrasında ödenmesi ile alakalı akıllarında bazı sorular vardır. Uzmanlardan bu soruların farkında olup çeşitli hesaplamaları yaparak vatandaşa bilgi vermeye çalışmaktadırlar.

60 ay vadeyle hemen ev sahibi olun!

60 ay vade ile 2024 yılında herkes ev sahibi olsun diye vatandaşlara konut kredisi seçenekleri sunuluyor. Bu sunulacak olan kredinin 700 bin TL’lik geri ödeme planları mayıs ayı itibari ile hazırlandı. Detaylar haberimizde…

Ev sahibi olmak isteyenler için mayıs ayında bankaların güncellenen konut kredisi faiz oranları büyük önem taşıyordu. Bahsettiğimiz gibi 700 bin TL tutarında konut kredisi çeken bireylerin, 60 aylık dönemde yapacakları taksit ödemeleri uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde hesaplandı. Merkez Bankası’nın yapmış olduğu açıklamasında faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağı kararı sonrası bu hesaplamalar dikkatle incelenmeye başlandı. Nisan ayinin sonunda yapılan analizlere göre 700 bin TL değerindeki 60 ay vadeli bir konut kredisinin aylık geri ödeme miktarları şöyledir; %2,99 faiz ile aylık taksitleriniz 25.239 TL olur ve bu en düşük ödeme miktarıdır. En yüksek olanı ise %3.89 faiz ile aylık taksitleriniz 30,299 TL olmuş olur.

Merkez Bankası mayıs ayı faiz oranları

Yukarıda söylediğimiz gibi Mayıs 2024’te 700 bin TL’lik konut kredileri için aylık en düşük taksitler 25.239 TL olarak hesaplanıyor. Bunların yanında vatandaşlar konut alımı ya da satımı yaparken bankaların sunmuş olduğu en güncel konut kredisi faiz oranlarını da merak etmektedirler. Bu bilgilere en sağlıklı şekilde sahip olabilmek için ilgili bankaların internet siteleri üzerinden ulaşabileceğinizi belirtelim.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz