Evde bakım maaşı 16 Mayıs’ta hangi illerde yattı?

Evde bakım maaşı 16 Mayıs’ta hangi illerde yattı?

Türkiye’de evde bakım maaşları genel olarak her ayın 15’i ila 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu doğrultuda da Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Mayıs’ tan itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor.

2024 yılı evde bakım maaşı ne kadar?

Memur maaşlarına yapılan zamdan sonra; evde bakım maaşı içinde yüzde 49,25 oranında da zam yapılmıştı. Buna göre evde bakım desteği verilen zamlarla birlikte 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükselmişti. Her yıl farklı kriterlere göre vatandaşların aldığı maaşlara belli miktarlarda zam geliyor. Evde bakım maaşı da bunlardan biridir. Özellikle memur maaşları belli olduktan sonra bu aylığı alanlarda maaşlarını merak ediyor. Mayıs ayı itibariyle de 15’ i itibariyle maaşlar yatmaya başladı. Maaşlar bazı illerde hesaplara geçti. Bunları farklı kanallarla sorgulayabilirsiniz.

Sms ile evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de tercih edebilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile almış olanlar, cep telefonlarının mesaj kısmına BAKIYE yazarak, 4747’e SMS atıp bakiye takiplerini yapabilirler. Mesaj göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilecektir.

e-devlet ile evde bakım maaşı sorgulama

e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasına giriş yaparak evde bakım maaşı sorgulaması yapılabilir. Sisteme kaydı bulunan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabilirler. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı almak için aşağıdaki 3 koşulun bulunması gerekir:

  • Gelir kriterlerinin yeterli olması,
  • Bakıma muhtaçlık kriteri,
  • Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu.
  • Evde bakım parası almak için hane halkının net toplam gelirine bakılır hane halkı sayısına göre bölünür. .

Buna engelli kişiler de dahildir. Evde bakım maaşı alabilmek için engelli kişinin ikametgahının yer aldığı bölgedeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz