Döviz Kurunda Hareketlilik ve Yatırımcıların Stratejileri

Döviz Kurunda Hareketlilik ve Yatırımcıların Stratejileri

Ünlü ekonomist Artunç Kocabalkan, son sosyal medya paylaşımında, kısa vadeli yabancı yatırımcıların döviz ve TL stratejilerini ve bunun kur üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Kocabalkan, döviz bozarak TL'ye dönüp faiz kazanmanın normal olduğunu ancak dövize dönüş yaparak yüksek getiri elde eden yatırımcıların döviz kurlarını yükselttiğini belirtti.

Kocabalkan, "Kısa vadeli yabancı yatırımcı için hikaye bundan ibaret," diyerek, bayram döneminde döviz alımlarının artmasıyla kurun yükseldiğini ifade etti. Siyasetteki hareketliliğin de etkili olduğunu vurgulayan Kocabalkan, "O nedenle TL'nin reel değer kazanması konusunda işler yazın değişebilir mi sorusuna odaklanmak lazım," şeklinde konuştu.

Kocabalkan, mevsimsellikle düşecek enflasyon ve siyasetteki hareketliliğin TL'nin reel değer kazanması üzerindeki etkilerini değerlendirerek, "Ben hala TL diyorum ama içim eskisi kadar rahat değil," diyerek temkinli olunması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz