Dar gelirli aileler için sosyal yardım yeniden yapılacak! E-Devlet’ten başvuru yapan 15.000 TL almaya hak kazanacak

Dar gelirli aileler için sosyal yardım yeniden yapılacak! E-Devlet’ten başvuru yapan 15.000 TL almaya hak kazanacak

Aileme Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli olan aileler için destek ödemeleri sağlamaya devam ediyor. Tüm ayrıntılar haberimizde..

Türkiye’ de genel olarak dar gelirli ailelerle ilgili yapılan sosyal yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli bir şekilde devam ettiriliyor. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen ailelerin belirli koşulları yerine getirmesi isteniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilmiş olan kriterler doğrultusunda, başvuru yapılması için aile bireylerinin toplam hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu doğrultuda, haneye giren gelirin 450 TL’nin altında kalması, başvuru için ihtiyaç duyulan önemli bir kriter şeklinde karşımıza çıkıyor.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde, başvuru yapan ailelerin durumları doğrultusunda aylık olarak farklı olabilecek yardım tutarları belirlenmiştir. Tablodan da görüldüğü üzere, kişi başına düşen gelir aralığı baz alınarak çeşitli destek miktarları öngörülmüştür. 450 TL ve altı gelire sahip ailelere, kişi başına 1.250 TL yardım yapılacaktır. 911,15 TL ve altı geliri olan aileler için kişi başına 1.100 TL yardım verilmesine karar verilmiştir.

Yardımlardan faydalanmak isteyenler ilgili kurumlara başvuru yapabilir

1372,30 TL’nin üstünde bir geliri olan ancak 5.667,37 TL’nin altında kalan aileler için kişi başına 850 TL yardım verilecektir. Yardım miktarları her ayın 15 – 31’i arasında belirlenen hesaplarına yatırılır. Bu yardımlar, zor durumda olan ailelerin maddi zorluklarını bir miktar da olsa hafifletmeyi amaçlar. Dar gelirli aileler için yapılan bu sosyal yardımların devamlı olması ve adil bir şekilde dağılması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal politikalarıyla alakalı önemli bir adımı temsil eder. Aileler, yardımlardan yararlanabilmek için ilgili kurumlara başvuru yapabilirler.

E- devletten başvuru yapanlar alacak

Sosyal yardıma ihtiyacı olan birçok vatandaş var ve bu konuda ki gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu konuda doğru başvuru yapmak ve ilgili bilgi yere yapmak son derece önem taşıyor. Sosyal yardımlar için de e- devlet üzerinden başvurular kabul edilecek ve uygun olanlara 15.000 TL verilecek.