Çiftçiye büyük kredi desteği! 480 milyar TL’ye çıkarıldı: İşte merak edilen çiftçi kredisi şartları

Çiftçiye büyük kredi desteği! 480 milyar TL’ye çıkarıldı: İşte merak edilen çiftçi kredisi şartları

Çiftçiye büyük kredi desteği müjdesi geçtiğimiz günlerde verildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü, tarım kredi tutarının 480 milyar TL’ye çıktığını söyledi. Peki çiftçi kredisi koşulları neler? Kredi için başvuruları nereden yapabilirsiniz?

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan ‘Tarım Ekosistemi Buluşması’ programında açıklamalar yapan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, 2020- 2024 döneminde Ziraat’i Bankası yaklaşık olarak 5 kat büyüme olduğunu dile getirdi. Aktifler 943 milyar liradan 4.2 trilyon TL’ye çıkarken, nakdi krediler ise 569 milyar liradan 2.1 trilyon TL’ye, öz kaynaklar da 93 milyar liradan 359 milyar TL’ye çıktığını söyledi. Çakar, şu ifadelere yer verdi:

“18 ülke 120 noktada çalışmalar yapan, ülkemizin en global ve en önemli bankası olarak deprem, bölgesel savaşlar, salgın ve global ekonomideki dalgalanmalar gibi birçok olumsuz faktörün yaşandığı bu dönemde bir Tarsus’ta ülkemizin ekonomik politikalarına tam destek vermeye çalışırken, diğer yandan da toplamış olduğumuz kaynakları ve Ziraat Bankası’nın tüm bütün başta tarım olacak üzere yatırım, imalat, istihdam, savunma sanayisi, ihracat ve enerji üretimi şeklinde ‘Türkiye Yüzyılı’ için çok önemli alanlara yönlendirdik.”

Çiftçiye Kredi Desteği 480 Milyar TL Oldu

Çiftçilere kullandırılan tarım kredilerini hemen hemen 6 kat arttırıp 80 milyar liradan 480 milyar liraya çıkarmış olduklarını vurgulayan Çakar, “Finansman sağlamış olduğumuz çiftçi sayısını yüzde 82 arttırıp 1.2 milyon kişiye yükselttik. Çiftçilerimizin bugünden itibaren kullanmış oldukları her 100 liralık kredinin 75’ini Ziraat Bankası veriyor. Yani yüzde 75 sektör payını amaçladık ve bu hedefe ulaştık. Toplam tarım kredilerinin yüzde 91’i sübvansiyonlu kredilerden meydana geliyor. Sübvansiyonlu kredilerin faizlerinin yüzde 69’u Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu. Çakar, bu kredilerin 110 milyar lira ve 577 bin müşteriye denk gelen bölümünün faizinin hepsinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılandığını da özellikle vurguladı. Çiftçilere sağlanan bu kredi desteği bir nebze de olsun çiftçileri mutlu etti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz