Çiftçiler taban fiyatlara tepkili: "Zorlanıyoruz"

Çiftçiler taban fiyatlara tepkili: "Zorlanıyoruz"

Çiftçiler, CHP Ankara Polatlı İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği 'Çiftçimizin Sesine Kulak Ver' eylemine katılarak, belirlenen buğday ve arpa taban fiyatlarına tepki gösterdi.

Açıklamalarda bulunan çiftçiler, maliyetlerin yüksekliği ve taban fiyatların enflasyonun altında kalmasıyla üretim yapmanın zorlaştığını ifade etti.

Çiftçiler, fiyatların maliyetlerin altında olduğunu ve üretimin sürdürülebilirliğinin tehlikeye girdiğini belirtti. Bazı çiftçiler, daha önceki dönemlerdeki fiyatların ve yaşadıkları zorlukların, şu anki durumu daha da zorlaştırdığını dile getirdi.

Hükümetin tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, çiftçilere yeterli desteğin sağlanmadığını ve taban fiyatların çiftçiyi daha da zor duruma soktuğunu ifade etti. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Lütfü Türker ise hükümetin tarım politikalarının çiftçileri bırakın mesajı verdiğini belirtti.

Çiftçiler, üretim maliyetlerinin artmasına rağmen taban fiyatların yetersiz kalmasıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Tarım sektöründe yaşanan bu sıkıntıların çözülmesi ve çiftçilerin desteklenmesi için hükümetin daha etkin politikalar izlemesi gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz