Bugün toplanıyor, gündem: asgari ücret, emekli maaşı, kıdem tazminatı, esnek çalışma koşulları...

Bugün toplanıyor, gündem: asgari ücret, emekli maaşı, kıdem tazminatı, esnek çalışma koşulları...

Çalışma Meclisi, asgari ücretten emekli maaşlarına, kıdem tazminatından esnek çalışma modellerine kadar geniş bir yelpazede değerlendirme ve kararlar alınan bir platform olarak Türkiye'nin gündemine yeniden geliyor.

5 YIL SONRA TOPLANIYOR: Çalışma Meclisi Gündemi ve Beklentiler

Çalışma Meclisi, asgari ücretten emekli maaşlarına, kıdem tazminatından esnek çalışma modellerine kadar geniş bir yelpazede değerlendirme ve kararlar alınan bir platform olarak Türkiye'nin gündemine yeniden geliyor. Beş yıllık bir aradan sonra toplanacak olan Çalışma Meclisi, bugün başlayacak ve Türkiye'deki çalışanları yakından ilgilendiren önemli konuları masaya yatıracak.

Çalışma Meclisi Toplanıyor: Detaylar ve Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 13. toplantıda, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TESK gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar bir araya gelecek. Toplantının iki gün boyunca devam edeceği ve 32 milyonu aşkın çalışanı etkileyebilecek düzenlemelerin ele alınacağı belirtiliyor.

Önemli Gündem Maddeleri

Toplantının ana gündem maddeleri arasında asgari ücretin yeniden düzenlenmesi, emekli maaşlarındaki güncellemeler, kıdem tazminatı sisteminin gözden geçirilmesi ve esnek çalışma koşullarının iyileştirilmesi bulunuyor. Ayrıca, çalışma hayatında karşılaşılan diğer güncel sorunlar da masaya yatırılacak ve çözüm önerileri tartışılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme

Toplantıların ardından 30 Nisan'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili taraflarla bir araya gelerek alınan kararları değerlendirecek. Beş yıl aradan sonra tekrar toplanacak olan Çalışma Meclisi, Türkiye'nin çalışma hayatına yönelik önemli adımların atılacağı bir süreci başlatıyor.