Bankalardan Devrim: Tek Banka, Tek Kart...Hangi Bankalar?

Bankalardan Devrim: Tek Banka, Tek Kart...Hangi Bankalar?

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da törene katılarak özel bankaları da sisteme dahil olmaya çağırdı.

7 Kamu Bankası ATM'si Birleşti! Özel Bankalara Çağrı: "Siz de Katılın, Ülkenin Hayrına Olur"

Türkiye'de önemli bir gelişme yaşandı! 7 kamu bankası ATM'lerini birleştirerek TAM (Tek ATM) platformunu oluşturdu. Bu sayede müşteriler, tek bir kart ile tüm bankalardan ATM işlemlerini gerçekleştirebilecek. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da törene katılarak özel bankaları da sisteme dahil olmaya çağırdı.

TAM Platformu Nedir?

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT'nin ATM'leri TAM adı altında birleşiyor. Halihazırda 81 ilde 5.600 adedi geçen TAM ATM ile müşterilere hizmet sunmaya devam eden platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM'lerinin sisteme dahil edilip 19 bin adede ulaşacak.

Bakan Albayrak: "Özel Bankalar da Katılın!"

Bakan Albayrak, törende yaptığı konuşmada özel bankaları da TAM'a katılmaya davet etti. "Türkiye'de toplamda 53 bin civarında ATM bulunduğunu, burada birçok noktada tasarrufa gidilebileceğini ve maliyetlerin aşağı çekilebileceğini kaydederek "Çok basit bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özel bankaların da buraya katılımı ülke açısından faydalı olur. Hizmet kalitesi artar" dedi.

TAM Platformunun Avantajları:

  • Müşteriler, tek bir kart ile tüm bankalardan ATM işlemlerini gerçekleştirebilecek.
  • ATM işlemleri için farklı bankalara gitmeye gerek kalmayacak.
  • ATM işlemlerinde sıra bekleme süresi azalacak.
  • ATM işlemlerinde komisyonlar düşecek.
  • ATM işlemlerinde daha hızlı ve güvenli bir hizmet sunulacak.

Ekonomik Katkı:

TAM projesinin satın alma ve bakım kalemleri, yazılımın tekleştirilmesi ve ATM'de bulundurulması gereken nakit alternatif şekilde değerlendirilmesi ile birlikte orta vadede ülkemize yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Maliye Politikası ve Ekonomik Durum:

Bakan Albayrak, enflasyonun tek haneye düşürülmesi için gerekli adımların atılacağını ve maliye politikasında gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. Ayrıca, vergi artışı olmayacağını, KDV'nin üst sınırıyla oynanmayacağını ve cari açığın da azalmaya devam ettiğini vurguladı.

Tasarruf-Verimlilik Paketi:

Bakan Albayrak, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile tasarruf-verimlilik paketini açıklayacaklarını da duyurdu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz