Bakan Işıkhan çalışan  anneler için sevindirici açıklamayı yaptı! 12 ay boyunca annelere destek!

Bakan Işıkhan çalışan anneler için sevindirici açıklamayı yaptı! 12 ay boyunca annelere destek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik heyecan verici bir destek programının startını verdi. 325 euro (11.339 TL) değerindeki bu özel hibenin, annelerin ekonomik zorluklarını hafifletmeyi amaçladığı belirtildi.

Anneler İçin Özel Destek Programı Detayları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen proje, annelerin iş hayatında kalmasını ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarının önüne geçmeyi hedefliyor. Bakan Işıkhan, projenin önemine vurgu yaparak, çalışma hayatında kadınların desteklenmesi gerektiğini belirtti. Proje kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca destek sağlanacak.

Başvuru Süreci ve Faydaları

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Annelerin hem maddi destek almaları hem de eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Başvuru Adımları

Bu adımları takip ederek, çalışan anneler destek programından kolayca faydalanabilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz