Asgari ücret ile çalışanların gözü bu haberde! Asgari ücrete ara zam olacak mı?...

Asgari ücret ile çalışanların gözü bu haberde! Asgari ücrete ara zam olacak mı?...

Temmuz ayında çalışanlar asgari ücrete geçici bir artış düşünürken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni bir açıklama yaparak artışa bir kez daha kırmızı ışık yaktı.

Milyonlarca insanın gözü Temmuz'da. Emekliler ve memurlar zam oranını merak ederken, çalışanların gündemi de asgari ücrete geçici bir artış olacağını bilmek…

Vedat Işıkhan’dan ara zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın artırılmasına ilişkin tartışmalara yeni bir açıklama yapıldı. Bakan Işıkhan, asgari ücrette geçici bir artış olup olmayacağı sorusunu yanıtladı. Programa katılan Bakan Işıkhan, şunları söyledi: “Bu maaş tartışmaları her dönem yaşanıyor. “Seçim gündeminde geçici, kalıcı bir ücret artışı olacak mı olmayacak mı?” tartışmalar yaşanıyor. Geçen yılın asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirledik.

İşveren sendikalarımızla yaptığımız toplantılarda bu sorunu üzerinde anlaşmaya vardık ve bunun bir yıl süreyle olacağı konusunda mutabakata vardık. Bakanlık olarak asgari tutarı belirlemiyoruz. Bunun için asgari ücret tespit komisyonumuz var. "İşçi ve işveren sendikalarının temsilcileri komisyonla çalışıyor" dedi.

Işıkhan şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu süreçte biz her zaman işçimizin, emekçimizin yanında olduk. Asgari ücret komisyonu tarafından belirlenen yıllık maaş yüzdesi 100'lük artış sağladık.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaz aylarında enflasyonun düşeceği yönündeki açıklaması hatırlatıldığında Işıkhan, şunları söyledi: “Görüşümüz aynı. Ekonomi yönetimimize de teşekkür ediyorum. "Bu yaklaşımlar sayesinde Temmuz ayından sonra enflasyonun düşüşünü hep birlikte göreceğimizi umuyorum" dedi. Işıkhan, şunları söyledi: “Hedeflerimizden biri refahı kalıcı kılmak ve bunu enflasyonu düşürerek başarabiliriz.