Arabası dizel motorla donatılanlar için son dakika! Bu tarihten sonra trafik sıkışıklığını unutun…

Arabası dizel motorla donatılanlar için son dakika! Bu tarihten sonra trafik sıkışıklığını unutun…

Türkiye'de insanları endişelendiren bir gelişme yaşandı. Dizel araçların kullanımına yönelik kısıtlamaların başlaması için belirli bir süre açıklandı ve bu araçların yasaklanmasına ilişkin yasal düzenlemelerden ilki resmen geçti.

Türkiye'de yaşayanlar açısından olumsuz bir gelişme ortaya çıktı…

Üretim sona eriyor

Motorlu taşıt kullanımının sona ereceği tarih açıklandı ve bu doğrultuda yürürlüğe girecek yeni yasal düzenlemelerde ilk somut adım atıldı. Türkiye'de dizel araçların maliyeti dizel araçlara göre daha yüksek olmasına rağmen, düşük yakıt tüketimleri sayesinde yolculuklar için ekonomik bir seçim olarak öne çıkıyor. Ancak çevreye verdikleri zararlar nedeniyle bu araçlarla ilgili endişeler artıyor.

Bu durum dizel araçların yasaklanması ve piyasaya sürülmesi yönünde alınan kararları tetikliyor. On prestijli küresel otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar dizel ve benzinli araçları üretime çıkaracaklarını duyurdu.

Avrupa Birliği Üye Devletleri, dizel otomobil üretimini aşamalı olarak durdurma hedefini belirlediler. Enerji şirketlerinin katıldığı toplantıda yasak, yoğun ilginin ardından kabul edildi. Polonya'nın muhalefetine rağmen karar Bulgaristan, İtalya ve Romanya'nın tarafsızlığıyla alındı.

Yeni düzenlemelere göre otomobil üreticilerinin 2035 yılına kadar karbon emisyonlarını ortadan kaldırmaları gerekecek. Bu, Avrupa Birliği'nde yeni içten yanmalı araçların, yani benzinli modellerin satışının 2035'ten sonra yasaklanacağı anlamına geliyor. Ayrıca 2030 yılı için belirlenen emisyon azaltım hedefleri kamyonetler için %55 ve kamyonetler için %50 olarak belirlendi.