Altında Yükseliş Olacak Altını Olanlar Bozdurmaya Gidecek

Altında Yükseliş Olacak Altını Olanlar Bozdurmaya Gidecek

ONS öncülüğünde altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma devam ediyor. İslam Memiş, altın gram fiyatları ile ilgili önümüzdeki günlerde ki beklentisini duyurdu. Altın fiyatları için alım fırsatı yapılacağını bildiren İslam Memiş,....

Altın gram fiyatı, 2300 dolar psikolojik bant üstünde tutunan ONS’tan destek gelmesiyle 2400 lira civarında seyretmeye devam ediyor. İslam Memiş, altın fiyatları konusunda bir düşüş ihtimali olduğundan bahsederek beklediği tarihi vurguladı.

İşte Altın Üzerinde Etkili Olacak Faktörler

Altın piyasasına yön veren Fed faiz kararından sonra Fed Başkanının faiz indirimini ileri bir tarihe atması sinyali altının gerilemesine neden oldu. Daha sonra ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılamaması sonucu altını ONS öncülüğünde gerilemesine neden olan ikinci faktör haline geldi. Piyasalarda ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra altın yeni haftada kısmi toparlanmalar yaşayacak. ONS 2300 dolar üzerinde tutunmaya devam ederken, altın gram fiyatı 2400 TL üzerinde seyredecek.

Önümüzdeki Hafta Alım Fırsatı…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çok dikkat çeken yorumlar yaptı. İslam Memiş’in konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde oldu: “Ons altın haftaya yüzde 1 yükselişle giriş yaptı. Ons altın tarafında toparlanma olduğu söylenebilir. Takip edilen bant aralığı ise 2280-2380 dolar civarında ilerliyor. Bu hafta toparlanma söz konusu olacak. Ancak gelecek hafta 2260-2280 dolara kadar düşüş olmasını bekliyorum. Yani ons altın tarafında yaşanan yükselme tekrar satışla son bulabilir. Bu durum altın/dolar cephesinde pozitif bir etkiye neden olabilir.

Şu anda bir kilogram altın 75 bin 700 dolar civarında seyrediyor. Bu kısım ons altınla beraber hareket etmeye devam edecek. Ons altında bir gerileme söz konusu olursa yeniden 74.500 dolar seviyesini görme ihtimali kuvvetli olacak. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmeye devam etmeli. Ons altın hangi yöne doğru gidiyorsa gram altın da o yöne ilerleyecektir. Şu anda riske almamak için altın yüzde 50 alım imkanı sunuyor. Diğer yüzde 50 ihtimal ise ons altında 2260-2280 dolara kadar bir gerileme söz konusu olursa dolar üstünden altın alınması daha ucuz olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz