Altına yatırım yapmak isteyenleri sevindirecek haber!

Altına yatırım yapmak isteyenleri sevindirecek haber!

Son günlerde altın piyasasında dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. Birçok yatırımcı kişi altının yükselip yükselmeyeceğini, yükselirse bile ne gibi yükselmeler yaşanacağını merak ediyor.

Altınla alakalı son yorum İslam Memiş'ten geldi. Memiş çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar haberimizde…

İslam memişten altınla ilgili çarpıcı açıklaması

Altın piyasasına ilişkin dikkate değer sorulardan biri ne zaman hareket edeceğidir. Altın özellikle son haftalarda sert düşüşler yaşarken, yatırımcılar da " Altın arama motorlarında ne zaman yükselecek?" sorusunu aramaya devam etti. Milyonlarca insan altın fiyatının artmasını heyecanla beklerken, “Altın yükselecek mi?” sorusunun cevabı ortaya çıkıyor.

Yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri de altın ve yatırımcılara seslenen ve altının artışını açıklayan gümüş piyasası uzmanı İslam oldu. Milyonlarca kişi altının fiyatının ne zaman artacağını merak ederken, Memiş dikkat çeken açıklamalarıyla dikkat çekti.

“Altın ne zaman yükselecek?” sorusuna yanıt verirken, Milyonlarca kişinin sorusuna, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken yorum Memiş'ten geldi.

Memiş açıklamasında şunları söyledi: “Bu yıl beklenen 3 faiz indirimi Yılın üçüncüsünde iki faiz indirimi bekleniyor. Ancak Fed'in faiz kararı önceden belirlendiği için değerli madenler üzerinde bir etkisi olmuyor. Altın ve gümüş gibi değerli metaller artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklanıyor. Kısadan geniş bir aralıkta dalgalanabilirler.

Ons altının 2.200 ile 2.380 dolar arasında, 1 gram altının ise 2.400 ile 2 lira arasında alışverişi yapılıyor. Ancak yıl içinde 3.000 $ seviyelerini aşması bekleniyor. Fiziki altına olan talep her geçen yıl artıyor. Özellikle merkez bankaları altın alımlarını yavaşlatmaya devam ediyor.

Özellikle Çin ve Hindistan gibi ülkelerden alımlarını artırdılar. 2024 yılının ilk çeyreğinde, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 3 oranında artış gözlendi. Ancak Türkiye'ye ithalat yasağı nedeniyle bir azalma oldu ve ilk çeyrekte yüzde 12 düşüşle 44 tona geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ilk çeyrekte 30 ton altını varken rezervi 570 tona çıktı. Asyalı özel yatırımcıların büyük alımları da dikkat çekiyor. Bu alımlar 2016 yılından bu yana en yüksek seviyede. Altın artık mücevher aracı olmaktan ziyade yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Mücevher talebi ilk çeyrekte %2 düştü. Talebin artmasıyla birlikte ons altının beklentisi de yükseliyor. Ons altın için 2 bin dolar seviyesinde belirlenen hedef, şu anda bin dolar seviyesinde. Mayıs ayı altın ve gümüş piyasalarında nispeten iyi bir dönem olabilir, ancak bu durum altın ve gümüş piyasalarındaki gerilimlerin olası yoğunlaşmasından kaynaklanmaktadır.

Manipülatörler her zaman bu alanlardaki gerilimi koruyarak piyasayı etkilemeye çalışırlar. Fiyattan ziyade miktarına odaklanmak önemlidir. Çünkü küresel ekonomik durum pek iyi değil.

Örneğin 2024 yılında altının gramı 2.050 liradan 2.731 liraya çıktı. Şu anda 2.455 liradan işlem görüyor. Ons altın ise 2 bin dolara yerleşti ve önce 2.600 dolar, ardından 3.000 dolara doğru hedefliyor.'' dedi.