81 ilde Milli Emlak’tan, sudan ucuz arsa ve tarla satışı!

81 ilde Milli Emlak’tan, sudan ucuz arsa ve tarla satışı!

Arsa satın almak için tasarruf yapanlar mutlu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak, 400 arsayı satışa çıkardı ! Herkes ucuza arsa sahibi olabilir. Aylık sigara parası, 81 ilde satışlar başladı...

Birçok vatandaşı havalara uçuracak bu haber, ileriye dönük yatırım yapmalarını sağlatacaktır. Tüm merak edilen detaylar haberimizin geri kalanında…

Milli Emlak’tan 950tl’den arsa, tarla satışı

Türkiye Çevre ve Şehircilik bünyesindeki Milli Emlak Genel Müdürlüğü, kullanılmayan kamu arazilerini vatandaşların kullanımına sunmaya devam ediyor. 400 civarında arazi türü uygun fiyatlarla piyasaya sürüldü. Milli Emlak arsa satışına başladığında çok cazip fiyatları korudu.

Türkiye genelinde sunulan arsalar vatandaşlara 950 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bu araziler, Erzurum, Bayburt Çorum gibi birçok ilde yer alan büyüklükteki tarla ve parselleri içermektedir. Özellikle ucuz araziler büyük ilgi görüyor. Erzurum'un İspir ilçesinde 97,70 metrekare alana sahip arsa sadece 980 TL'ye teklif edildi. Bayburt'un Demirözü ilçesinde bulunan, alanları 40,78 ila 48,71 metre arasında değişen 3 ayrı blok, 3000 TL fiyatla satışa sunuldu.

Milli Emlak’tan arsa almak için yapılacak hususlar

Milli Emlak arazisini satın alma süreci oldukça basit ve adildir. İşte bu sürecin detayları : Tarım insanları için, özellikle de çiftçiler , belirli dönemlerde Milli Emlak'la iletişime geçerek, arazinin kiralanmasını talep edebilir.

Başvuru sürecinde nüfus kaydı, ikamet yeri gibi bilgiler MERNİS ve TAKBİS sistemleri üzerinden değerlendirilmektedir.

Başvuruların geçerli olabilmesi için bu bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Başvurular belirlenen kriterlere göre puanlanmaktadır.

Bu kriterler arasında tarımsal faaliyetlere katılım, kullanım amacı ve planlanan yatırımlar gibi faktörler yer almaktadır. En yüksek puana sahip uygulamalar sıralanır. Değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan adaylar, belirlenen süre sonunda çekilişe katılma hakkına sahip olur. Çekiliş yetkili komisyonun kontrolü altında gerçekleştirilir.

Kura sonucu belirlenen adaylar, Milli Emlak'a ait arazi satın alma hakkına sahip oluyor. Mülkün yeni sahipleri usulüne göre belirlenerek satış işlemleri sonuçlandırılır.