2024 Bursluluk Sınavı Ne Zaman Açıklanacak

2024 Bursluluk Sınavı Ne Zaman Açıklanacak

Nisan ayında yapılan bursluluk sınavı sonuçları için öğrenciler heyecanla beklemeye devam ediyor. İOKBS İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Mayıs ayında açıklanacağını duyurdu.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. Heyecanlı ve önemli bir sınavı geride bırakan adaylar artık sonuçlara odaklandı ve ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar.

MEB’ den Sonuçlarla İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi doğrultusunda, bursluluk sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden görülebilecek. Okul müdürlükleri öğrencinin velisinin talep etmesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik olarak çıkararak mühür ve imza ile onaylayıp daha sonra öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığında verebilecek. Yine sınavın kazanılması halinde ne zaman bursluluk ödemelerinin yapılacağı da merak edilen konulardan bazılarıdır.

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda, Bursluluk, Yatılılık, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ nin hükümlerine göre bursluluk sınavı kazanıp okula kayıt yaptırma tarihi takip eden Ekim ayının başından itibaren ödenecek.

Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Bursluluk sınavını başarıyla geçen ancak parasız yatılılığa yerleşmiş olan öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7. maddesinde yer alan “Parasız yatılı öğrencilere ilave olarak herhangi bir burs verilmez.” Maddesi gereğince bursluluktan faydalanamaz.

MEB bursluluk sınavı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı olarak da adlandırılır. Özetle İOKBS olarak bilinen bu sınav, her sene düzenli bir şekilde yapılır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu sınav 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı öğrencileri, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri başvuru yapabilir. Öğrencilerin bu sınavda belirli bir seviyede başarı elde edebilmeleri halinde özel okullarda ücretsiz eğitim alma hakkına sahip okurlar. Sınavlar genel olarak öğretim yılına geçiş yapılmadan önce belli tarihlerde düzenlenir. Birçok öğrencinin hayali olan bir sınavdır ve yer yıl yoğun bir talep yaşanır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz